Terug naar recepten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 toetjes (2 personen)

  • 1 sinaasappel
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 150 milliliter halfvolle yoghurt
  • Citroensap
Abrikozenmousse

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de sinaasappel schoon is en snijd hierna een dun stukje van de schil. Pers de sinaasappel vervolgens helemaal uit
  2. Was de gedroogde abrikozen
  3. Breng de abrikozen en het stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat het mengsel in ongeveer 10 minuten zacht worden terwijl het licht kookt
  4. Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil uit het mengsel
  5. Pureer de abrikozen in een keukenmachine of met een staafmixer
  6. Klop de yoghurt luchtig en klop vervolgens de abrikozenpurree hier doorheen. Maak het toetje tot slot op smaak met citroensap

Weetje over eten

Hoe warmer en zonniger de abrikoos groeit, hoe zoeter en sappiger hij is! Abrikozen bevatten een grote hoeveelheid vezels, het mineraal kalium en een aantal oxidanten die ervoor zorgen dat ons hart gezond blijft. 

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop