Terug naar recepten

Ingredienten

  • 150 gram appel (1 stuk) 
  • 150 gram zoete aardappel (1/2 stuk) 
  • 50 gram ui (1/2 stuk) ✓ 6 gram knoflook (1 teentje) 
  • 15 ml olijfolie 
  • 6 gram kerriepoeder (2 theelepels) 
  • 3 gram kurkuma (1 theelepel)
  • 200 ml light kokosmelk
  • 50 gram rode paprika
  • 130 gram kikkererwten (1/2 blikje)
  • 30 gram spinazie
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • Zout en peper naar smaak
Appel - Curry kleurfestijn

Bereiding

  1. Schil en snijd de appel en zoete aardappel in kleine blokjes. Doe ze in een schaaltje en zet ze opzij. Doe wat citroensap over de appel tegen het verkleuren. 
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes. 
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. 
  4. Voeg het kerriepoeder en de kurkuma toe aan de pan en roer goed door om de kruiden te laten geuren. 
  5. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze een paar minuten mee. 
  6. Voeg de kokosmelk en de reepjes paprika toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. 
  7. Kook ondertussen de zilvervliesrijst in 8 min gaar. 
  8. Voeg de appelblokjes, kikkererwten en spinazie toe aan de pan. Laat de curry nog 5 minuten koken tot de appel zacht is en de spinazie geslonken.
  9. Breng de curry op smaak met zout en peper. 
  10. Serveer op een bordje. Eerst de rijst en de curry eroverheen.

De Kokkerelli-kids zijn alvast aan de slag gegaan!

Appel - Curry kleurfestijn
Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop