Terug naar recepten

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 8 witte asperges
  • 150 gram rode cherrytomaatjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gram magere roomkaas
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gram gerookte kalkoen
  • Flinke hand veldsla
Aspergepizza

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Asperges

  1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de harde onderkant.
  2. Snijd de asperges in de lengte doormidden.
  3. Verhit in een koekenpan een scheut zonnebloemolie en bak de asperges om en om goudbruin.

Deeg

  1. Rol intussen het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in (om te voorkomen dat het deeg omhoog komt).
  2. Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
  3. Meng de roomkaas en bieslook met peper en zout.
  4. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel.
  5. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een hogere rand ontstaat.

Pizza afmaken

  1. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Verdeel de asperges en tomaatjes over de pizza.
  3. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Pluk de peterselie van 5 stengels, snijd deze zo fijn mogelijk en doe dit in een kom.
  5. Voeg een paar scheuten zonnebloemolie toe en breng de peterselie olie op smaak met een beetje zout en peper.
  6. Schenk de peterselie olie in een bakje.
  7. Snijd de kalkoen in blokjes en verwarm deze in de pan met een beetje zonnebloemolie als de pizza bijna klaar is.
  8. Beleg de pizza met de stukjes kalkoen en veldsla.
  9. Laat met een eetlepel wat peterselie olie op de pizza druppelen. 

Weetje over eten

In asperges zitten heel veel vitamines, ook vitamine C.
Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand, je wordt dus niet zo snel ziek en dat is natuurlijk heel fijn!
Je kunt nooit teveel vitamine C in je lichaam hebben, wat je niet nodig hebt plas je vanzelf weer uit!

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop