Terug naar recepten

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 Broccoli
  • 1 Bloemkool
  • 400 gram aardappelen
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 middelgrote eieren
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
Bloemkool-broccoli ovenschotel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in een pan met ruim water en een snufje zout
  3. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook ze kort (5 minuten) in een pan met water en zout
  4. Kluts de eieren in een kom. Roer met een garde de crème fraîche er doorheen. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, en wat peper en zout toe
  5. Giet de aardappelen en de groente af
  6. Snijd de aardappelen in plakjes
  7. Vet de ovenschaal in
  8. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelplakjes. Leg hier vervolgens een laag groenten op. Ga verder met een laag aardappelen. Herhaal dit tot alles op is. Zorg dat je eindigt met een laag groente bovenop
  9. Bestrooi de groenten met de geraspte kaas
  10. Plaats de schaal 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is
  11. Smakelijk eten!

Weetje over eten

Bloemkool en broccoli zijn familie van elkaar. In Nederland eten we heel veel bloemkool en broccoli. Maar wist je dat ze nog een familielid hebben? De romanesco! Deze groente is een stuk minder bekend in Nederland, maar minstens zo lekker én gezond. Je kunt ‘m op de markt en in de supermarkt vinden van juli t/m november.

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop