Terug naar recepten

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 25 gram walnoten
  • 50 gram ui (1/2 stuk)
  • 6 gram knoflook ( 1 teentje)
  • 40 gram rode paprika (1/4 stuk)
  • 100 gram courgette (1/4 stuk)
  • 10 ml olijfolie (1 eetlepel)
  • 50 gram spinazie
  • 100 ml gorentebouillon zoutloos
  • 10 ml sojasaus (1 eetlepel)
  • 1 zakje tijm
  • 2 gram paprikapoeder (1 theelepel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram volkoren fusili pasta
Champignon- romige champignon- walnoot pasta

Bereiding

  1. Borstel de champignons schoon en snij in kleine plakjes.
  2. Hak de walnoten fijn
  3. Doe de gesneden champignons en walnoten in de maatbeker. Voeg de bouillon toe en mix het tot een glad mengsel.
  4. Snij de ui in kleine blokjes en pers de knoflook met de knoflookpers of snij in heel kleine stukjes.
  5. Snij de rode paprika in kleine blokjes en de courgette in kleine halve maantjes.
  6. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
  7. Voeg de gesneden rode paprika en courgette toe en bak ze nog 5 minuten tot ze zacht zijn.
  8. Voeg de spinazie toe en roerbak deze totdat hij geslonken is, ongeveer 2 minuten.
  9. Voeg de champignon-walnoot puree toe aan de pan met de groenten en bak het mengsel 5 minuten, terwijl je roert.
  10. Voeg dan de sojasaus, tijm en paprikapoeder toe.
  11. Laat het mengsel sudderen op laag vuur, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de saus wat kan indikken, ongeveer 10 minuten.
  12. Kook ondertussen de volkoren fusilli pasta in ongeveer 11 min gaar.
  13. Breng het champignon-walnoot mengsel nog op smaak met peper en zout.
  14. Giet de pasta af. Meng de pasta met de champignon-walnoot saus.
  15. Serveer de pasta op een bord.

Eet smakelijk!

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop