Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 25 gram walnoten
- 50 gram ui (1/2 stuk)
- 6 gram knoflook ( 1 teentje)
- 40 gram rode paprika (1/4 stuk)
- 100 gram courgette (1/4 stuk)
- 10 ml olijfolie (1 eetlepel)
- 50 gram spinazie
- 100 ml gorentebouillon zoutloos
- 10 ml sojasaus (1 eetlepel)
- 1 zakje tijm
- 2 gram paprikapoeder (1 theelepel)
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram volkoren fusili pasta
Bereiding
- Borstel de champignons schoon en snij in kleine plakjes.
- Hak de walnoten fijn
- Doe de gesneden champignons en walnoten in de maatbeker. Voeg de bouillon toe en mix het tot een glad mengsel.
- Snij de ui in kleine blokjes en pers de knoflook met de knoflookpers of snij in heel kleine stukjes.
- Snij de rode paprika in kleine blokjes en de courgette in kleine halve maantjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de gesneden rode paprika en courgette toe en bak ze nog 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roerbak deze totdat hij geslonken is, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de champignon-walnoot puree toe aan de pan met de groenten en bak het mengsel 5 minuten, terwijl je roert.
- Voeg dan de sojasaus, tijm en paprikapoeder toe.
- Laat het mengsel sudderen op laag vuur, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de saus wat kan indikken, ongeveer 10 minuten.
- Kook ondertussen de volkoren fusilli pasta in ongeveer 11 min gaar.
- Breng het champignon-walnoot mengsel nog op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af. Meng de pasta met de champignon-walnoot saus.
- Serveer de pasta op een bord.
Eet smakelijk!