Terug naar recepten

Ingrediënten

  • Een bakje blauwe bessen
  • 45 gram witte basterd suiker
  • 100 gram patent bloem wit
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 125 milliliter sojamelk
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • rasp van een halve citroen
Cupcakes met blauwe bessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Je begint met het mengen van alle droge ingrediënten => hiervoor gebruik je een lepel.
  3. Daarna meng je alle natte ingrediënten => dit lukt het beste met een garde.
  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en roer het met een lepel goed door elkaar.
  5. Doe het beslag in een maatbeker en schenk het in de cupcakebakjes.
    Versier de cupcakes met wat blauwe besjes.
  6. Zet de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Prik na 20 minuten met een prikker in de cupcakes om te controleren of ze goed gaar zijn => als de prikker droog is, zijn de cupcakes klaar!
  8. Wacht even voordat je een cupcake gaat eten => de besjes worden in de oven ontzettend heet.
  9. Eet smakelijk!

Weetje over eten

In blauwe bessen zit veel vitamine C. Deze vitamine is als eerste belangrijk voor een goede weerstand, je wordt dus niet zo snel ziek en dat is natuurlijk heel fijn! Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten.

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop