Terug naar recepten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo (1000 g) paprika, geel-rood-oranje
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1,5 liter water
  • bouillonblokje voor 1,5 liter
  • 50 gram bindmiddel (bijv. maïzena)
  • tabasco en zout naar smaak
Paprikasoep

Bereiding

  1. Je begint met het wassen van de kilo geel-rood-oranje paprika’s. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en de pitjes. Snijd ze vervolgens in stukken.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ook die in stukken.
  3. Fruit gedurende 5 minuten de paprika, ui en knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan.
  4. Voeg 1,5 liter water toe. Hier mag je naar smaak het bouillonblokje aan toevoegen.
  5. Breng alles aan de kook. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken tot de paprika helemaal gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Nu is de soep nog wel wat dun. Om het wat dikker te krijgen moet de soep gebonden worden met bijvoorbeeld maïzena.
  8. De soep is nu klaar, proef even of je het zo lekker vindt. Eventueel kun je nog wat tabasco en/of kruiden naar keuze toevoegen. Wees voorzichtig. Teveel tabasco is niet lekker en teveel zout is niet goed voor je.
  9. Je kunt de soep serveren met een paprika toastje.

Weetje over eten

In de rode paprika zit zelfs 3 keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel. Vitamine C is ten eerste belangrijk voor een goede weerstand, je wordt dus niet zo snel ziek en dat is natuurlijk heel fijn! Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Met je huid en bloedvaten moet je nog je hele leven doen en daarom is het belangrijk dat je er ook goed voor zorgt.

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop