Terug naar recepten

Ingrediënten

Voor 4 quinoaburgers:

  • 150 gram broccoli
  • 150 gram bloemkool
  • 125 gram wortel
  • 120 gram gepureerde erwt (gekookt)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram ongekookte quinoa
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 el meel
  • tomaat
  • avocado
  • 4 broodjes
Quinoaburger

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 220 graden Celsius
  2. Meng alle ingrediënten, de tomaat, avocado en broodjes door elkaar
  3. Maak met behulp van een ring vorm vier burgers van het mengsel en leg ze op de bakplaat met bakpapier
  4. Zet de quinoaburgers 30 minuten in de voorverwarmde over op 220 graden Celsius
  5. Snijd de tomaat en avocado in kleine stukjes
  6. Snijd de broodjes doormidden
  7. Doe de burger, tomaat en avocado op het broodje en leg het op een mooi bord
  8. Je kunt de quinoaburger extra lekker maken met dit sausje

Weetje over eten

Quinoa is helemaal glutenvrij en rijk aan koper, magnesium, B-vitamines, vitamine E en andere antioxidanten. Je kunt quinoa heel eenvoudig als graan gebruiken bij een avondmaaltijd of eten als ontbijt met (plantaardige) melk, yoghurt, fruit en noten. 

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop