Terug naar recepten

Ingrediënten

Ingrediënten voor de kaasstengels - 6 personen:

  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram geraspte jonge kaas
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • 40 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie

 

Twee kleuren-paprikasoep

Ingrediënten voor de soep - 6 personen:

  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillontablet (zoutarm)
  • 500 ml kraanwater
  • 150 gram diepvries tuinerwten
  • 4 cherrytomaten
  • 1 bosui
  • 2 groene paprika’s

Bereiding

Bereiding kaasstengel

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Doe het amandelmeel, de geraspte kaas, het lijnzaad, de oregano, de peper en het zout in een schaal en meng door elkaar.
  3. Giet het eimengsel bij de schaal met amandelmeel en kneed er een plakkerig deeg van.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe het deeg erop en leg er nog een vel bakpapier overheen.
  5. Druk het deeg uit tot en rechthoek van 3-5 mm dik
  6. Bak de kaaskoek 30 minuten in de oven
  7. Haal de koek uit de oven, leg op een snijplank en snijd er stengels van.
  8. Laat de stengels afkoelen, dan worden ze knapperig

Bereiding soep

  1. Splits de ingrediënten op kleur (rode paprika, tomaat, ui, bouillon, olie, water/ groene paprika, erwten, ui, bouillon, olie, water)
  2. Was de paprika’s en tomaten
  3. Snipper de ui en snij heel fijn
  4. Snijd de paprika en de tomaten in blokjes
  5. Verhit in twee pannen elk 1 el olijfolie
  6. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 minuutjes. Roer regelmatig.
  7. Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook.
  8. Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, het andere groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook.
  9. Laat de soepen 10 minuten op laag vuur koken
  10. Snijd de cherrytomaten in partjes en snijd de bosui in ringetjes.
  11. Neem de pannen van het vuur en pureer de soepen met een staafmixer.
  12. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 minuten.
  13. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een kommetje voor een mooie scheiding.
  14. Garneer de soep met de cherrytomaat en bosui. Je kunt er bijvoorbeeld een gezichtje mee maken. 

Weetje over eten

Rode en oranje paprika's bevatten tweemaal zoveel vitamine C als groene. Dat komt omdat groene paprika’s nog niet rijp zijn. In de rode paprika zit zelfs 3 keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel.

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop